6 juni 2021
17:00

IFK Västervik B

Referat: Hjorted-Totebo - IFK Västervik B

Första seriematchen för B-laget slutade med en 3-6 förlust mot IFK Västervik B på Hjortheden efter 1-3 i paus. Båda lagen spelade med många av sina A-lagsspelare eftersom A.-lagserierna inte startat än.
IFK började bäst och tog ledningen redan efter 1 min på ett riktigt klart offsidemål. IFK satte hård press på HT under den första kvarten, men när Tompa fint framspelad av Poppe satte 1-1 i 20 min jämnade matchen ut sig. Ändå kunde IFK öka på till 1-3 innan paus. Målen föll efter försvarsmisstag från HT. Sånt som lätt händer när man inte spelat någon match på nio månader..
Andra halvlek började lika illa som den första. 1-4 efter en minut. Melker H skruvade in frispark i krysset till 2-4. IFK kontrade in 2-5. Poppe fint framspelad av Melker 3-5 innan HT-bekantingen Haidar satte spiken när han gjorde sitt andra mål för dagen.
Stundtals såg det riktigt bra ut för att vara första matchen och mot ett bra motstånd dessutom. Två nya ansikten, Emil och Jonas, från Tuna Södra gjorde sin debut liksom snart 14-årige Melker Johansson. Hagge gjorde comeback i buren och visade att takterna fortfarande sitter i.